Leven kan je leren

ZORGHOEK7

Wij hebben een gezinshuis

In 2001 besloten wij om een ‘Gezinshuis’ te starten. Voor ons hield dat in dat we naast onze twee ‘buikkinderen’ ook vier kinderen zouden opvangen via Jeugdzorg. Met ons gezin zijn we gaan zorgen voor vier extra kinderen die behoefte    aan

extra ondersteuning hebben om zo tot een gezonde ontwikkeling te komen. Binnen de setting van ons gezin bieden wij een  veilig thuis en goede toekomstige mogelijkheden . Dit door duurzaam in hun opvoeding en talenten te investeren . We stimuleren hen  in hun leerprocessen en  proberen hen zoveel mogelijk te omringen met ‘de kracht van het gewone, dagelijkse leven’ .  We genieten van hen en voeden tegelijkertijd op. We ondernemen veel en vieren samen onze vakanties. 


Leven in een gezinshuis is echter nooit de eerste keuze voor een opgroeiend kind. Door te roeien met de riemen die we hebben komen we met elkaar een heel eind. En met de positieve resultaten die we bij tijd en wijle mogen boeken zijn we dan ook heel erg blij. Je kunt daarbij denken aan zaken als persoonlijke ontwikkeling, hechting, kinderen die zicht krijgen op hun eigen beperkingen èn leren in hun eigen kracht te staan. 

Maar vergis je niet, heus niet alles in ons bestaan is zo luchtig, vrolijk en enthousiast als het op deze site soms mag lijken. Wij horen wel eens dat de foto’s op onze site iemand de zucht ontlokt: “Was ik maar in dat gezinshuis opgegroeid.” Nu is het zeker een feit dat we met elkaar veel activiteiten ondernemen, dat er momenten zijn die we daadwerkelijk met elkaar vieren. Maar even zo goed lopen we aan tegen onmogelijkheden en tegen de pijn van beschadiging, iets dat in een site vol eerste impressies niet direct zichtbaar is……


Toch: we leven het Leven, met elkaar. Dat is wat de ene kleine mens voor de andere mag betekenen. Dat is waarin we voor elkaar van belang kunnen zijn, zowel binnen als buiten zoiets als een ‘Gezinshuis’!

Alles wat je aandacht geeft groeit!

Ook al gaat het niet altijd even gemakkelijk….

Wie ziet mij?

Wie ben ik?

Waar hoor ik thuis?